over gitte

Ik ben een ontwerper

De liefde voor goed gemaakte dingen zit diep bij mij.
Mijn merk by gitte begon meer dan 10 jaar geleden met mijn eerste iPad, er moest iets om heen ter bescherming. Ik kon niets vinden wat ik mooi en goed gemaakt vond. Ik heb de hoes zelf ontworpen.

Mijn inspiratie komt van de materialen waarmee ik werk. Plantaardig gelooid leer en wolvilt zijn 2 van de oudste materialen door mensenhanden gemaakt. Vandaag de dag zijn het nog steeds veel gebruikte materialen met een lange levensduur.

Leer en vilt komen volgens mij het best tot hun recht in ingetogen ontwerpen. Ik geloof heilig in de combinatie, schoonheid en functie.

SLOW LIVING

Ik ben ervan overtuigd dat als je je omringt met goeie spullen, je beter kunt werken, je meer productief bent en zo een staat van tevredenheid en rust bereikt.

Bijvoorbeeld, waneer je schrijft met (vul)pen en papier, wil je een fijne en handige pen. Vervolgens wil je die mooi houden en beschermen in een etui. Door je pen te gebruiken, ‘m uit de etui te halen, ontstaat er een klein ritueel voor je gaat schrijven.

Ik schrijf met een oude vulpen van mijn opa, ik koester mijn pen, het is een klein erfstuk. Elke keer als ik mijn vulpen uit z’n etui haal denk ik aan mijn opa en geeft het me plezier om ermee te schrijven. Ik geloof echt dat geluk in kleine dingen zit.

Al de by gitte producten zijn door mij ontworpen en gemaakt. Ik verkies handig boven modieus, tijdloos boven trendy en kleine oplages boven massa productie. Ik wil dat mijn ontwerpen subtiel en effectief zijn, dat ze nooit uit de mode raken of alleen decoratief zijn.

We leven en groeien, en elke belevenis laat iets achter, een herinnering. Jouw leven is jouw reis met grote avonturen en kleine momenten om te herinneren. De spullen waarmee je je omringt, waarmee je op reis gaat, laten deze herinneringen zien en worden zo lievelings items.

Ik maak het voor jou, jij maakt het jouw!

– Gitte van Helvoirt

P.s. Hier lees je mijn manifest.

• functie & schoonheid verbonden • bewust gemaakt • ingetogen luxe •

over gitte

Wil je een speciaal voor jou gemaakt by gitte item?

Op Instagram zie je veel foto’s van custom gemaakte items. Items uit de webshop op maat gemaakt, of unieke ontwerpen op aanvraagt. Een aantal van die ontwerpen zijn nu onderdeel van de collectie, de desk tray en de boekenhanger bijvoorbeeld, ik weet zeker dat er nog meer volgen.

Technologie is niet weg te denken uit onze dagelijkse communicatie. Als je contact opneemt met by gitte, neem je contact op met mij, menselijke interactie. Ik vind het leuk om van je te horen, heb je een vraag, wil je me iets vertellen, laat het me weten. Stuur me een email of stuur me en bericht via de Whatsapp knop rechtsonder op de website.